Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące placki z młodych ziemniaków

Chrupiące placki z młodych ziemniaków

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2008 Ocena: 10173

Dodano: 08.06.2018

Odsłon: 581

Czas na placki ziemniaczane z młodych ziemniaków, tym razem zrobiłam z dodatkiem czarnuszki, są przepyszne.

Składniki

  • Składniki:
  • Ziemniaki młode ½ kg
  • Jajka 2 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Nasiona czarnuszki 1 łyżeczka
  • Gałka muszkatołowa ½ łyżeczki
  • Bułka tarta 2- 3 łyżki
  • Kumin rzymski mielony ½ łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Świeży koperek
  • Mąka pszenna 1 łyżka opcjonalnie
  • śmietana 12%
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odstawić. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Ziemniaki lekko pozbawić nadmiaru soku, dodać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gdyby masa była za rzadka to możemy dodać łyżkę mąki pszennej. Na patelni dobrze rozgrzać olej , kłaść łyżka placuszki i smażyć złociście z obu stron. Podawać ze śmietaną wymieszaną z posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 08 czerwca Rewelacja. Muszę zrobić, "chodzą za mną "

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń