Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące placki ziemniaczane"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 124
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 97
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 124
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 97
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Zmiksuj ziemniaki i marchewkę na purée. Grubo posiekaj prażone orzeszki. Dodaj je do purée razem z koperkiem, jogurtem, mąką i ostrą papryką. Przypraw solą do smaku. Wymieszaj.
Podziel masę na 8 części (po 50 g każda), uformuj kulki i lekko je rozpłaszcz.
Rozgrzej olej na patelni, smaż placki na średnim ogniu, po 5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy zrumienią się i będą chrupkie. Podawaj prosto z patelni.
Najlepiej zrobić placki, jeśli zostanie ci trochę ziemniaków z poprzedniego obiadu.Źródło: Olivia