Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat, smak i szybkie wykonanie.
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7974
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7974
Składniki
Wykonanie sosu: Zagotować śmietanę kremówkę do zgęstnienia. Następnie dodać pokrojony szpinak i dusić powoli około 5 minut, po czym ostudzić. Dodać kwaśną śmietanę, przyprawić, połączyć z zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać i podawać do placków. Wykonanie placków: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą i odlać nadmiar soku. Dodać rozbełtane jajka, starty ser, mąkę z bułką tartą, zmiażdżony czosnek i przyprawy do smaku, p[o czym dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Podawać na ciepło z przygotowanym sosem szpinakowym.