Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące placuszki z cukinii"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 578
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 578
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 235
Składniki
Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkiem i szczyptą soli. Cukinie umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć. Marchew umyć, obrać i też zetrzeć. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać.
Warzywa dodać do ciasta, dosypać pestki, wymieszać z wiórkami żółtego sera i przyprawami. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dosypać mąki, jeśli za gęste – dolać wody lub mleka.
Smażyć na złoto nieduże placuszki na dobrze rozgrzanym oleju. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placuszki podawaj z keczupem, sosem tysiąca wysp albo śmietaną. Są też tacy, którzy uwielbiają je z musem jabłkowym.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium