Do góry

Śniadania Przepis na:

Chrupiące racuchy z jabłkami

Chrupiące racuchy z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1096 Ocena: 11846

Dodano:

Odsłon: 5356

Chrupiące racuchy z jabłkami posypane cukrem pudrem. Możemy podać je do szklanki kakao lub mleka.

Składniki

  • mleko 200 ml
  • mąka 2 szklanki
  • jajko 1 szt.
  • sól szczypta
  • cukier 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • cukier puder do posypania
  • jabłka 2 szt. (najlepsze to szara reneta)
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz cukru pudru miksujemy na jednolite ciasto.

  2. Do ciasta dodajemy pokrojone w drobne kawałki jabłka, mieszamy z ciastem. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 30 minut żeby sobie odpoczęło.

  3. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym racuchy na rumiany kolor.

  4. Usmażone racuchy osączamy z tłuszczu na ściereczkach papierowych.

  5. Podajemy posypane cukrem pudrem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń