Do góry

Desery Przepis na:

Chrupiący bukiet warzyw

Chrupiący bukiet warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Chrupiący bukiet warzyw"

Składniki

  • 6 porcji 1 pęczek zielonych szparagów
  • 15 dag groszku cukrowego
  • 3 pomidory
  • 1 pęczek dymki
  • kilka liści sałaty
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • imbir w proszku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szparagi oczyść, ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości. Przelej zimną wodą, pozostaw do ostudzenia. Groszek opłucz, odetnij końcówki. Przelej wrzątkiem i zimną wodą. Pomidory umyj, pokrój na ósemki. Posiekaj dymki.

  2. Opłucz i osusz liście sałaty. Orzechy upraż na suchej patelni, wystudź. Oliwę utrzyj z miodem, dodaj do smaku sok z cytryny, sól, pieprz oraz sporą szczyptę imbiru.

  3. sosu połącz. Szparagi przekrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z groszkiem cukrowym, pomidorami, sałatą oraz dymką. Polej sosem imbirowym, przemieszaj, posyp orzechami włoskimi.

  4. czas ok. 25 min; porcja – 240 kcal, cena 2,70 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń