Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiący bukiet warzyw"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Szparagi oczyść, ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości. Przelej zimną wodą, pozostaw do ostudzenia. Groszek opłucz, odetnij końcówki. Przelej wrzątkiem i zimną wodą. Pomidory umyj, pokrój na ósemki. Posiekaj dymki.
Opłucz i osusz liście sałaty. Orzechy upraż na suchej patelni, wystudź. Oliwę utrzyj z miodem, dodaj do smaku sok z cytryny, sól, pieprz oraz sporą szczyptę imbiru.
sosu połącz. Szparagi przekrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z groszkiem cukrowym, pomidorami, sałatą oraz dymką. Polej sosem imbirowym, przemieszaj, posyp orzechami włoskimi.
czas ok. 25 min; porcja – 240 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety