Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiący karp Mamy Leokadii"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 89
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 245
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 290
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 442
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 89
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 245
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 290
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 442
Składniki
Karpia opłucz, pokrój na dzwonka. Oprósz solą. Skrop sokiem z cytryny. Każdą porcję oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Oprósz tartą bułką.
Rozgrzej olej z łyżką masła i usmaż karpia na złoto. Następnie włóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz ok. 10 min w 150°C. Podaj z pokrojoną cytryną.Źródło: Świat kobiety