Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce

Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 791

Dodano:

Odsłon: 969

Obiadowa propozycja na dziś. Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce z kolorowym sosem.

Składniki

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta PANKO
  • 1 łyżka ziół włoskich
  • 1 łyżka parmezanu
  • sól, pieprz, oliwa z oliwek lub olej do smażenia
  • Na sos potrzeba:
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżka sosu BBQ
  • 1 łyżka gruboziarnistej ostrzejszej musztardy
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka rozdzielamy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem i ziołami włoskimi. Jajko rozkłócamy z odrobiną soli i pieprzu na osobnym talerzyku.

  2. Kotlety panierujemy kolejno w jajku, i bułce tartej PANKO. Kotlety smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju lub oliwy, z obu stron na złoto.

  3. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos. Kotlety podajemy np. z ryżem, tajskim colesławem, lub innymi ulubionymi dodatkami obiadowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń