Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inny pomysł na uwielbiany przez nas sernik ;)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34240
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34240
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Składniki
Spód: Herbatniki bardzo drobno pokruszyć, dodać miękkie masło, zagnieść i równomiernie wyłożyć w tortownicy.
Góra: Masło roztopić, dodać cukier i delikatnie podgrzewać. Dodać śmietanę i zagotować. Na koniec dodać słonecznik i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.
Warstwa serowa: Ser mieszać i dodawać żółtka, cukier, śmietanę oraz budyń. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą. Na koniec dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Warstwę serową wyłożyć na spód. Na nią delikatnie nakładać łyżką masę słonecznikową. Piec ok. 1h w temperaturze 170 stopni.