Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupki kurczak chilli

Chrupki kurczak chilli

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 132

Dodano:

Odsłon: 12416

Szybkie, smaczne o niecodziennym smaku

Składniki

  • piersi z kurczaka, 200g
  • ocet, 1 łyżka
  • Sos słodki chilli, 2 łyżki
  • mąka, do panierowania
  • olej, do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka kroimy w kostkę lub prostokąty. W misecze przygotowujemy zalewę z octu i sosu, obtaczamy w niej bardzo dokładnie kawałki kurczaka. Odstawiamy. W garnku rozgrzewamy olej, na tyle duzo aby całe nasze kawałki kurczaka się w nim mieściły. Gdy olej już będzie odpowiednio rozgrzany, kawałki kurczaka wyjmujemy z zalewy octowo-chilli, obtaczamy w mące i smażymy do uzyskania złotego koloru. Kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)

  2. po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 28 grudnia 2010 Niby bardzo proste danie, ale dzięki temu sosowi mięso na pewno ma fajny smak :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń