Do góry

Desery Przepis na:

Chrupkie ziemniaki z warzywami

Chrupkie ziemniaki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10028

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Chrupkie ziemniaki z warzywami"

Składniki

  • 6 dużych ziemniaków
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 pęczka dymki
  • 2 pomidory
  • 1 seler naciowy
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Skórkę umytych ziemniaków nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Każdy ziemniak owijamy folią aluminiową i na około 45 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200oC.

  2. Ziemniaki wyjmujemy, lekko studzimy, przekrawamy na pół i wydrążamy środki, zostawiając miseczki grubości około 0,5 cm. Miseczki ponownie wkładamy do piekarnika, by się zapiekły na chrupko z zewnątrz i wewnątrz.

  3. Dymkę tniemy w piórka, seler, paprykę i pomidory w kosteczkę. Warzywa mieszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.

  4. Gorące ziemniaki napełniamy sałatką warzywną. Podajemy z sosem powstałym z majonezu wymieszanego z czosnkiem.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń