Do góry

Desery Przepis na:

Chrusty-Faworki

Chrusty-Faworki

Autor: Grazenka

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 217

Dodano: 10.02.2010

Odsłon: 14542

szybkie, kruche.

Składniki

  • mąka, 25 dkg
  • żołtka, 4 szt
  • śmietana gęsta, 2 łyżki
  • sol, szczypta
  • proszek do pieczenia(niekoniecznie), szczypta
  • Spirytus, 50 ml
  • olej do smazenia i cukier puder do posypania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dobrze zagnieść ciasto. Pobić wałkiem przez jakiś czas. Cienko rozwałkować . Radełkiem kroić paski i przekładać tworząc chrusty.

  2. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron. Wyłożyć na bibułkę aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu . Obficie posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń