Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś naszło nas na placki. Tym razem urozmaicone świeżym chrzanem.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 116
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 425
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 116
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 425
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Przekładamy na sitko aby pozbyć się nadmiaru wody. Przekładamy do miski. Wodę odlewamy, a nagromadzona skrobię dodajemy do ziemniaków. Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach do ziemniaków. Tą samą czynność powtarzamy z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy placki z obydwu stron na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym.