Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrzanowe żołądki drobiowe"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 689
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 109
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 82
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 475
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 689
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 109
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 82
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 475
Składniki
Żołądki opłucz, wrzuć do bulionu, dodaj przyprawy, gotuj do miękkości 45-60 min na małym ogniu. Wyjmij z bulionu łyżką cedzakową, lekko ostudź, pokrój w cienkie paseczki.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Wsyp mąkę, mieszaj, aż mąka się rozprowadzi. Żołądki włóż do bulionu, dodaj cebulkę z mąką, śmietanę i chrzan (ok. 3 łyżeczki). Wymieszaj, gotuj jeszcze 15 min. Przypraw.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie