Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrzanowe żołądki drobiowe

Chrzanowe żołądki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 41

Wypróbowany przepis na "Chrzanowe żołądki drobiowe"

Składniki

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 200 ml gęstej śmietany
  • cebula
  • 2-3 łyżki mąki
  • 1-2 łyżki masła
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • listek laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • lubczyk
  • sól
  • pieprz
  • chrzan
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żołądki opłucz, wrzuć do bulionu, dodaj przyprawy, gotuj do miękkości 45-60 min na małym ogniu. Wyjmij z bulionu łyżką cedzakową, lekko ostudź, pokrój w cienkie paseczki.

  2. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Wsyp mąkę, mieszaj, aż mąka się rozprowadzi. Żołądki włóż do bulionu, dodaj cebulkę z mąką, śmietanę i chrzan (ok. 3 łyżeczki). Wymieszaj, gotuj jeszcze 15 min. Przypraw.

  3. Czas przygotowania: 90 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2 zł.

  4. Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń