Do góry

Dania główne Przepis na:

Chude plastry wołowiny w sosie.

Chude plastry wołowiny w sosie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 710 Ocena: 13365

Dodano:

Odsłon: 805

Mięso wyszło kruche i miękkie mimo,że wolowe.Dodatki sprawiły,że sos wyszedł aromatyczny i bardzo smaczny. Serdecznie polecam:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umytą wołowinę pokroić w cieńkie plastry.
    Na patelni rozgrzać tłuszcz,plastry mięsa obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron.

    Usmażone mięso zalać w rondlu wodą,dodać przyprawy ,prócz soli i gotować około 40min.
    Na tłuszczu z patelni podsmażyć seler, pieczarki i cebulę pokrojone w paski.
    Podsypać łyżką mąki i zasmażyć.
    Dodać do mięsa ,sos się zagęści i gotować do miękkości mięsa.

    Doprawić do smaku solą,maggi i pieprzem,można zabielić jogurtem naturalnym,ja nie dawałam.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 marca 2018 No masz, a u nas jutro będzie wołowinka :)
Jest już lekko zamarynowana i kto wie, czy ukradnę przepisy, tylko rano do sklepu po seler trzeba będzie kogoś wysłać xD
Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń