Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Do garnka wlej 240 ml wody. Dodaj brązowy cukier i 2 łyżeczki waniliowego, sól i masło. Zagotuj. Do wrzątku wsyp mąkę, energicznie mieszaj, aż ciasto zacznie odstawać od garnka. Ostudź. Ciasto miksuj, dodając jajka.
Ciastem napełnij worek cukierniczy najlepiej z końcówką gwiazdką. Olej rozgrzej w rondlu. Wyciśnij z ciasta paski o długości około 10 cm (ciasto odcinaj nożyczka mi). Usmaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Resztę cukru waniliowego połącz z cynamonem. Posyp ciepłe churros.
czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie