Do góry

Przetwory Przepis na:

Chutney z czarnej porzeczki.

Chutney z czarnej porzeczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 257

Dwie łyżki tego chutney'a dodane do sosu pieczeniowego nadają mu niepowtarzalnego smaku.

Składniki

  • 400gr. oczyszczonej czarnej porzeczki,3 duże winne jabłka pokrojone
  • w drobną kostkę,4 cebule szalotki,2 posiekane ząbki czosnku,50gr.
  • rodzynków,pół łyżeczki mielonego imbiru,pół łyżeczki mielonego chili,
  • 200gr.cukru,300ml.octu jabłkowego.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Posiekane szalotki szklimy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.Dodajemy owoce,rodzynki,czosnek i przyprawy.Dusimy do miękkości na małym ogniu,często mieszając.Dodajemy cukier i ocet.Gotujemy do zgęstnienia.Pasteryzujemy w małych słoiczkach przez 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń