Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciabatta caprese"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Ser mozzarella w małych kulkach dokładnie osącz z zalewy. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, a następnie podziel je na połówki. Listki bazylii umyj. Część z nich posiekaj, resztę odłóż do dekoracji w całości.
wymieszaj, skrop oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Ciabatty zetnij z góry, natnij, wycinając ze środka trochę miąższu. \
Następnie każdą ciabattę napełnij sałatką caprese, udekoruj całymi listkami bazylii i podawaj.Źródło: Świat kobiety