Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciabatta z masłem czosnkowym

Ciabatta z masłem czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11264

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Ciabatta z masłem czosnkowym"

Składniki

  • 1 ciabatta
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 kostki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Miękkie masło rozetrzeć z czosnkiem, solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać na talerz różyczki, schłodzić.

  2. Ciabattę przekroić wzdłuż na 1/3 wysokości. Górną część pokroić na kromki. Grillować po 1 min z każdej strony. Złożyć całość, kromki przekładać masłem i plastrami pomidora. Podawać jako przystawkę przed głównym daniem.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń