Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka dla koneserów jadających surową wołowinę.Coś pysznego.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 696
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 696
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Ciabatte pokroić w kromki odrzucajac spód i wierzch.Włożyć do tostera.Z zamrażarki wyciagnać polędwicę uprzednio zamrożoną.Pokroić w cieniutkie płatki na krajalnicy(dobrze jest wyciagnac polędwicę 5 minut przed przystąpieniem do działań i w tym czasie przygotować sobie pozostałe składniki)Poledwica wołowa mrożona musi byc z przeznaczeniem jak na carpaccio-czyli ok. 25 cm od "ogona".Z tostera już wyskoczyły nam Ciabbatowe tosty.Na ciepło nacieramy je czosnkeim,polewamy oliwą,rozkładamy płatki polędwicy,solimy,pieprzymy,skrapiamy cytryna i ostem balsamicznym.Kroimy drobno koreczki helskie rozrzucamy po toście.Strugamy Parezan najlepiej Reggiano i rozkładamy po wierzchu.Na to tylko garstka świerzej Rucoli.Proponuje podawać na dużym białym talerzu po obwodzie posypanym papryka chili z połówkami pomidorków koktailowych i 1/8 cytrynki najlepiej podanej w prasce.W przyszłości zamieszcze fotkę.Lampka czerwonego Lindemansa Shiraz stanowi doskonałe uzupełnienie.Zyczę smacznego.Ja to danie robię 8 minut.Prosze sie nie zrażać -staram sie opisać wszystko krok po kroku.