Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baardzo chrupiące ciasteczka z bardzo starego przepisu. SMACZNEGO
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Smak wiosny!
Odsłon: 368
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Smak wiosny!
Odsłon: 368
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 369
Składniki
Z mąki, majonezu, cukru, margaryny, jajka i sody zagniatamy ciasto i dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy olejek lub cukier waniliowy, do drugiej kakao i jeśli ciasto jest za twarde- śmietanę. Można też pozostać przy jasnym lub ciemnym cieście. Następnie rolujemy i schładzamy 1-godź w lodówce. Po wyjęciu są dwie opcje: można pokroić ciasto nożem lub rozwałkować i powykrawać wzorki. Po ułożeniu na blasze, smarujemy roztrzepanym żółtkiem i dowolnie ozdabiamy. Pieczemy w 190-220 C przez 10-15 min.