Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 161
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 211
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 161
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 211
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
BISZKOPT: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.
MASA: Na mleku z cukrem ugotować budynie. Zestawić z ognia, wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia.
Na wystudzony biszkopt wylać gorącą masę. Pozostałe galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody i gdy zaczną tężeć wylać na ostudzone ciasto.