Do góry

Desery Przepis na:

Ciacho z karmelem

Ciacho z karmelem

Autor: Jolusia

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 483

Dodano: 04.08.2010

Odsłon: 10029

Pyszne i szybkie, spróbujcie sami:)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wysokiego garnka z wodą włożyć puszkę mleka skondensowanego i gotować na średnim ogniu 2,5 godziny. Karmel przygotować wcześniej aby ostygł przed wyłożeniem na ubitą śmietanę.

  2. Do wysokiego naczynia lub miski wlać schłodzoną śmietanę, wsypać 3 łyżki cukru pudru oraz cukier wanilinowy. Całość delikatnie ubić mikserem (śmietanę Ramę ubijamy przez 8 minut a śmietanę Piątnicę około 3 minut).

  3. Prostokątną blachę (24x30) wyłożyć folią lub pergaminem.

  4. Ciasto układamy wg wzoru:

  5. - herbatniki - bita śmietana - orzechy (pokrojone) - herbatniki - bita śmietana - karmel - orzechy

  6. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Jak się człowiek wprawi, to całe ciasto wykonana w 20 minut (oczywiście mleko trzeba przygotować wcześniej). Niestety fotka jest z grudnia 2009 i nie była "robiona" na potrzeby Smakera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń