Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne ciacho. Aromat truskawkowy można zastąpić prawdziwymi owocami
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35996
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 293
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35996
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 293
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Składniki
Otręby, proszek, słodzik, żółtka, łyżkę skrobi i jogurt miksujemy. Wylewamy na blaszkę, i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Rabarbar kroimy w średniej wielkości kawałki - można obrać ze "skórki". Wrzucamy do rondla, dodajemy słodzik, i wodę - podgrzewamy. Gdy rabarbar zmięknie, a mus będzie się gotował - dodajemy galaretkę - dokładnie mieszamy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Łyżkę skrobi, aromat truskawkowy i słodzik mieszamy z odrobiną ciepłej wody. Powoli wlewamy do piany - cały czas miksując. Gotowy spód przekrawamy na pół. Pianę z białek wylewamy na formę (1/2 formy na ciasto), pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasta przekładamy musem, wkładamy do lodówki, żeby masa stężała. Następnie nakładamy bezę i gotowe :)