Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciapkapusta

Ciapkapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4194

Dodano:

Odsłon: 7385

Danie kuchni śląskiej, bardzo smaczne.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Posiekaną cebulę smażymy na smalcu.

  2. Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do odcedzonych ziemniaków. Dorzucamy cebulkę i całość zagniatamy tłuczkiem do ziemniaków. W międzyczasie doprawiamy do smaku.

  3. Dobrze smakuje z żeberkami czy kotletami mielonymi. Ja podałam z bitkami duszonymi we własnym sosie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 12 września 2013 Potwierdzam, znane od dawna na Śląsku, bardzo smaczne danie

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 23 kwietnia 2013 jaka zabawna nazwa! No a ziemniaki z kapustą muszą być dobre :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 25 marca 2013 a zapomniała dodać, że nazwa jest też fajna :))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 25 marca 2013 jeszcze nie jadłam takiej kapusty, ale zapowiada się pysznie muszę wypróbować :))) 5

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 25 listopada 2012 I czosnek jeszcze :-))) Pychotka a do tego żeberka i pyszny sosik:-))

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 24 listopada 2012 Właśnie moja mama wczoraj mówiła o tym daniu .Polecę jej Twój przepis :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń