Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka brownie z białą czekoladą i migdałami

Ciasteczka brownie z białą czekoladą i migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 373

Dodano:

Odsłon: 206

Dla smakoszy czekoladowych wypieków.

Składniki

  • 60 g masła
  • 170 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 150 g cukru kokosowego
  • 50 g mąki
  • 2 i 1/2 łyżki kakao
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g migdałów blanszowanych
  • 50 g białej czekolady
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Do rondelka włóż pokrojone masło i połamaną na kosteczki gorzką czekoladę.

    2. Gdy się roztopią wymieszaj i odstaw z ognia.

    3. Do miski wbij jajka, dodaj cukier i ubijaj przez ok. 5 minut, aż jajka będą puszyste i gęste, a cukier całkowicie rozpuszczony.

    4. Wlej masę czekoladową i wymieszaj na jednolitą masę.

    5. Wsyp mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i wymieszaj lub zmiksuj na małych obrotach na jednolitą masę bez grudek.

    6. Wymieszaj z posiekanymi migdałami i pokrojoną na kawałeczki czekoladą białą.

    7. Przykryj folią spożywczą i wstaw na 10 minut do zamrażarki.

    8. Piekarnik nagrzej do 175 stopni C (góra i dół bez termoobiegu).

    9. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

    10. Nabieraj po łyżce masy i wykładaj ją na blaszkę z zachowaniem odstępów.

    11. Piecz przez 10 minut.

    12. Podczas wyjmowania z piekarnika ciasteczka mają być miękkie w środku, zastygną po ostudzeniu.

    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń