Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy czekoladowych wypieków.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 132
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 132
Składniki
1. Do rondelka włóż pokrojone masło i połamaną na kosteczki gorzką czekoladę. 2. Gdy się roztopią wymieszaj i odstaw z ognia. 3. Do miski wbij jajka, dodaj cukier i ubijaj przez ok. 5 minut, aż jajka będą puszyste i gęste, a cukier całkowicie rozpuszczony. 4. Wlej masę czekoladową i wymieszaj na jednolitą masę. 5. Wsyp mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i wymieszaj lub zmiksuj na małych obrotach na jednolitą masę bez grudek. 6. Wymieszaj z posiekanymi migdałami i pokrojoną na kawałeczki czekoladą białą. 7. Przykryj folią spożywczą i wstaw na 10 minut do zamrażarki. 8. Piekarnik nagrzej do 175 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). 9. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. 10. Nabieraj po łyżce masy i wykładaj ją na blaszkę z zachowaniem odstępów. 11. Piecz przez 10 minut. 12. Podczas wyjmowania z piekarnika ciasteczka mają być miękkie w środku, zastygną po ostudzeniu. 13. Smacznego.