Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugi rodzaj ciasteczek dzisiaj przygotowanych, to cynamonowe. Wyszły mega kruche i smaczne. Dzięki płatkom owsianym nadają odpowiedni smak i białko. Cynamon to tylko dodatek smakowy, który urozmaica ciasteczka. Jeśli ktoś lubi inny dodatek to śmiało, próbujcie i piszcie w komentarzach jak smakowało. Chętnie sama wypróbuję wasze pomysły. :) Są idealne do codziennej kawy oraz jako przekąska na po południe jak i spotkania rodzinne czy towarzyskie.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Zaczynamy od wrzucenia otrąb na suchą patelnię i uprażenia ich na złoty kolor, następnie pozostawiamy do przestudzenia. Jajka wbijamy do garnuszka i roztrzepujemy widelcem ze szczyptą soli. Otręby mieszamy z mąką kukurydzianą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy do jajek i wyrabiamy na gładką masę. Miksturę pozostawiamy w naczyniu na parę minut. Otręby powinny nieco napęcznieć. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na który nakładamy niewielkie placki otrębowej masy. Pozostawiamy ok. 4 - 5 - centymetrowe odstępy. Pieczemy niecałe 20 minut w temperaturze 180 stopni.