Do góry

Desery Przepis na:

CIASTECZKA DROŻDŻOWE

CIASTECZKA DROŻDŻOWE

Autor: martucha3

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 570

Dodano: 09.05.2010

Odsłon: 8124

Naprawde bardzo smaczne i szybkie do zrobienia ...

Składniki

  • składnika na około 60 szt.
  • kostka margaryny albo smalcu, 250dag,
  • śmieana 18%, 250ml,
  • drożdże(kostkę100 g dzielę na 3 częśći ), 1 część,
  • marmolada,nutella
  • mąki ile się wgniecie
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże można rozgnieść z niewielką smietany albo pokruszyć na mąkę.

  2. Wszystkie skladniki razem zagnieść mąki tyle ile ciasto zabierze,ciasto ma przypominac to na pierogi .Ciasto rozwałkować dość cienko bo ciastka rosną wycinać kwadraty ,na środęk marmoladę lub nutellę i dobrze skleić dwa boki do siebie ,posmarować rozmąconym jajkiem i piec na jasno złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180st.

  3. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem .......ciasteczka są naprawde smaczne i nie ma w nich zawielę cukru tylko w marmoladzie i nutelli .Njlepsze są na drugi dzień .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń