Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka francuskie z konfiturą z czarnej porzeczki i jabłuszkiem

Ciasteczka francuskie z konfiturą z czarnej porzeczki i jabłuszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 699

Dodano:

Odsłon: 807

Ciasto francuskie można robić na bardzo wiele sposobów, moja dzisiejsza propozycja to zestaw konfitury z czarnej porzeczki + jabłuszko.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić radełkiem na kwadraty. Każdy kwadrat posmarować konfiturą z czarnej porzeczki.

  2. Brzegi każdego kwadratu posmarować roztrzepanym jajkiem.

  3. Jabłka obrać, pokroić na cząstki i położyć na każdy kwadrat.

  4. Ciasto zlepić w trójkąty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. Ponacinać radełkiem każde ciastko i ponownie posmarować cały wierzch roztrzepanym jajkiem.

  6. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 20 minut.

  7. Upieczone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń