Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka francuskie z truskawkami

Ciasteczka francuskie z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10891

Dodano:

Odsłon: 110

Wyborne i smaczne ciasteczka do herbatki.

Składniki

  • Składniki:
  • Mąka pszenna 25 dag
  • Masło lub margaryna 25 dag
  • Twaróg 25 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Szczypta sody oczyszczonej
  • Truskawki świeże ½ kg
  • Cukier puder ½ szklanki
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Twaróg zmielić, dodać masło, mąkę, sodę oczyszczoną, jajko, szybko zagnieść ciasto i rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość 1 cm. Wykrawać szklanka kółka, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Na złoty kolor. Na ostudzone ciasteczka nakładać truskawki rozgniecione z cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń