Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka gęsie łapki

Ciasteczka gęsie łapki

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 468

Dodano:

Odsłon: 4852

Serowe ciasteczka obtoczone w cukrze.

Składniki

  • masło 20 dkg
  • twaróg półtłusty 20 dkg
  • mąka 2 szkl
  • żółtka 2 szt.
  • zimna woda 2 łyżki
  • cukier do obtoczenia pół szklanki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło zetrzeć na tarce, dodać pokruszony ser i mąkę. Następnie dodać żółtka i wodę, zagnieść jednolite ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce około 1 godziny.
    Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
    Cukier wsypać do talerza i obtaczać w nim krążki ciasta, następnie składać na pół, ponownie obtoczyć, jeszcze raz na pół i jeszcze raz obtoczyć w cukrze.
    Gotowe ciastka układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń