Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka imbirowe są w smaku bardzo korzenne, lekko szczypią w język i drapią w gardło, są też słodkie i idealne do kawy lub herbaty.
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 71
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 71
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Składniki
Margarynę siekamy z mąką, gdy połączą się dodajemy cukier, imbir, cynamon, żółtka i sól a następnie wyrabiamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię i zostawiamy w lodówce na 2 godziny.
Rozwałkowujemy ciasto na grubość 0,5cm i wycinamy ciastka, ja postawiłam na klasyczne wycinanie szklanką.
Wykładamy na natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy 15-20 minut w 180'.