Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie chrupiące i bardzo proste ciasteczka :)
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 158
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 296
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 161
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 459
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 63
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 158
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 296
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 161
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 459
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 63
Składniki
Masło ucieramy na puch, dosypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę. Wlewamy mleko, dodajemy jajko i chwilkę ucieramy. Sypkie składniki przesiewamy, wsypujemy do ciasta w 3 partiach, ucieramy. Jeśli ciasto jest gęste mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy pokrojoną czekoladę, płatki owsiane, słonecznik i ziarna chia. Mieszamy. Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C, ustawiamy góra dół. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto nabieramy łyżeczką, w rękach formujemy kulkę, układamy w odstępach na blasze i lekko spłaszczamy. Jeśli ciasto się klei zwilżmy dłonie wodą. Pieczemy ok. 20 minut. Po wystudzeniu przechowujemy w szczelnym pudełku.
Smacznego :)