Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jakoś mnie naszło na coś słodkiego a że śliwkowe zjedzone, a ciasto francuskie miałam zakupione i marmoladę również więc zrobiłam :
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 137
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 137
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Gotowe ciasto przeciąć w poprzek po 8 cm
I w zdłóż po 8,5 cm.
Foremkę do babeczek posmarować olejem,
Kłaść przygotowane kwadraciki uformować jako babeczkę,
W środek włożyć łyżeczkę marmolady
I zamknąć kieszonki na przemian dwa boki
I kolejne dwa boki
Jajko roztrzepać widelcem.
Przygotowane kieszonki posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 30 minut w zależności od piekarnika.
Jeśli ktoś spodziewa się większej ilości gości można zrobić z dwóch ciast francuskich.
Z jednego ciasta wychodzi 15 sztuk ciasteczek. Polecam dla dzieci i nie tylko.