Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka kruche buźki

Ciasteczka kruche buźki

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 588

Dodano:

Odsłon: 331

Foremki zamówione na Aliexpress już dawno czekały na swoją kolej. Wciąż brakowało mi jednak czasu, ale w końcu znalazłam popołudnie by przygotować kruche ciasteczka. Może nie są idealne, ale są bardzo kruche i smaczne.

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 200 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę
  • 100 g cukru pudru, przesianego
  • szczypta soli
  • 2 żółtka
  • ulubiony dżem/powidło
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieszczamy na stolnicy. Zarabiamy ciasto i owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i umieszczamy na stolnicy. Możemy wcześniej podzielić na 2 części. Wałkujemy, po czym wycinamy ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, po czym nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut, do lekkiego zarumienienia.

    Jeżeli mamy ochotę to możemy posmarować je ulubionym dżemem lub powidłem ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń