Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w słodkiej wersji.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Składniki
Masło miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko, żółtko, obydwie mąki, sodę i śmietanę. Wyrabiamy ciasto.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Koniec butelki wtykamy w kakao, a następnie wciskamy w kulkę ciasta. Czynność powtarzamy do wyczerpani kulek z ciasta.
Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia w niewielkiej odległości.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około 20 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))