Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka kruche z orzechami i miodem.

Ciasteczka kruche z orzechami i miodem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 3973

Dodano:

Odsłon: 4080

Na śniadanie bułeczki fitness, ale ... Tata, będzie coś na deser? No będzie, będzie... Będzie znowu lodówkowy remanent, czyli recycling. Resztki kruchego ciasta z tarty, mielone orzechy i wyskrobane z dna słoika resztki miodu. Wszystko jest.

Składniki

  • kruche ciasto
  • garść mielonych orzechów
  • łyżka - dwie miodu
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kruche ciasto z lodówki rozwałkuj na cienki placek. Możesz wykroić okrągłe ciasteczka za pomocą szklanki, ale ja wykorzystałem formę na muffinki.

    Wylepiłem dno formy byle jak, w pośpiechu. Włożyłem do pieca (170 st. C) na 15 minut.
    W tym czasie w rondelku rozpuściłem dużą łyżkę miodu w dwóch łyżkach wody. Wsypałem do tego sporą garść mielonych orzechów, wymieszałem i gotowałem na małym ogniu ok. 15 minut - aż masa zrobiła się gęsta.
    Na podpieczone "muffinki" nałożyłem masę miodowo - orzechową i wstawiłem na powrót do pieca na ok. 25 minut. Po wyjęciu (sprawdziłem, czy masa stwardniała), odstaw do wystudzenia.
    Kochanie, zostało coś jeszcze?...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

joanna78 12 września 2013 I znowu strzał w dziesiątkę okraszony wspaniałym komentarzem do przepisu. Przepis oczywiście również wspaniały i smakowity. Ogromny plus. :-))))) Odpowiedzi: 5 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Paulla 12 września 2013 Fajnie wyglądają :) mój mąż nie robi w kuchni nic (wychowanie mamusi ;) zawsze można pomarzyć,że poda mi coś takiego do kawy ;) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń