Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i chilli to diabelsko dobre połączenie! Przekonajcie się i rozgrzejcie! :-)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Mąkę, cukier, cynamon i proszek wrzucamy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy zimne masło oraz chili i wyrabiamy ciasto. Dodajemy syrop klonowy lub miód oraz czekoladę i wyrabiamy jednolite ciasto. Gdyby było zbyt suche dodajemy kilka łyżek mleka. Formujemy niewielkie kulki i lekko je spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach i pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180◦C. Smacznego! :-)