Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe ciasteczka na ozdoby choinkowe.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 887
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 887
Składniki
Wykonanie: Żółtka dokładnie utrzeć i połączyć z resztą składników , wyrobić ciasto.Następnie położyć ciasto na stolnicy i rozwałkować, wycinać dowolne kształty ciasteczek, po czym smarować rozmąconym białkiem i ozdobić dowolnie. Piec w temperaturze 170 stopni przez 15 minut na złoty kolor.