Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka orzechowe

Ciasteczka orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 461

Dodano:

Odsłon: 35686

Kruche ciasteczka orzechowe przełożone dżemem morelowym, oblane czekoladą i posypane cukrowym konfetti.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, cukru, orzechów, masła i jajka ugnieść ciasto. Włożyć je owinięte w folie na godzinę do lodówki.

  2. Rozwałkować ciasto, wykroić z niego małe kółeczka( ja to robiłam literatką). Ułożyć ciasteczka na blasze, piec ok 10-15min w temp 200*C. Z ciasta wychodzi ok 60 ciasteczek.

  3. Czekolady osobno rozpuścić (w kąpieli wodnej albo ostatecznie w mikrofali).

  4. Jedno ciasteczka smarować wewnętrznie dżemem morelowym, drugie zewnętrznie czekoladą i złączyć obydwa itd. Ozdobić. Zostawić na kilka godzin żeby trochę zmiękły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

poczatkujaca87 20 marca 2013 ciasto rewelacja! przelozylam tylko gorzka czekolada i ozdobione mleczna, smakuja jak orzeszki. kruchutkie slodziutkie PYSZNE :):):):)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń