Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka owsiane bez glutenu i laktozy

Ciasteczka owsiane bez glutenu i laktozy

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 5073

Dodano:

Odsłon: 620

Ostatnio za zadanie było mi zrobić coś co nie zawiera laktozy i glutenu a jednocześnie jest słodkim deserem. Łatwo nie było ale się udało.

Składniki

  • 1 dojrzały banan
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g łuskanego słonecznika
  • 50 g suszonej moreli
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej bez glutenu
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżka cukru
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miseczki wkładamy banana i dokładnie rozgniatamy go widelcem. Następnie dodajemy płatki owsiane, słonecznik, wiórki kokosowe i wszystko mieszamy. Dodajemy syrop klonowy oraz cukier i mąkę kukurydzianą. Mieszamy. Lekko wilgotnymi rękoma lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszamy w rękach układając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 180 stopni. Najlepiej je obserwować i kiedy lekko zaczną się rumienić wyłączamy piekarnik.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń