Do góry

Desery Przepis na:

ciasteczka owsiane z bakaliami

ciasteczka owsiane z bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 527

Dodano:

Odsłon: 9921

szybkie, smaczne, zdrowe

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuścić masło z cukrem (oprócz cukru dodałam trochę miodu), wsypać płatki, lekko je zrumienić - powinny być złociste, nie przypalone.

  2. Włożyć do miski, dodać mąkę, jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól plus ewentualnie dowolne dodatki, wymieszać.

  3. Ciasteczka nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem . Piec 10-15 min. w 180 stopniach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tota 16 maja 2010 obawiam sie, ze jedna nie wystarczy :-)

ale oczywiscie wszystko zalezy co kto lubi. Za pierwszym razem jak je robilam oprocz cukru dodalam lyzke miodu, jak dla mnie bylo nieco za slodkie, ale domownicy twierdzili, ze w sam raz. Ostatnio dodalam nieco mniej cukru i tez wszystkim smakowalo :-)
Te ciasteczka za kazdym razem moga byc inne i inaczej smakowac w zaleznosci od proporcji dodatkow. Wystarczy dosypac troche kakao, i juz jest zupelnie inny smak. Nieco wiecej rodzynek, i ciasteczka beda slodsze.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatta81 16 maja 2010 a jakbym chciała dodać zamiast cukru sam miód to ile łyzek? jedna duża wystarczyłaby?:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

becia_leszno 07 maja 2010 Zrobiłam wczoraj i do rana zostalo tylko kilka szt :) Pyszne! i rzeczywiście lepiej smakuja niż wyglądaja ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 06 maja 2010 dziekuje, zdecydowanie lepiej smakuja niz wygladaja :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 06 maja 2010 Bardzo ładnie wyglądają! Gratuluję zdjęcia!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń