Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka owsiane z dynią i bakaliami

Ciasteczka owsiane z dynią i bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 562

Dodano:

Odsłon: 3650

Ciasteczka owsiane z dodatkiem mąki kokosowej i musu z pieczonej dyni mają piękny kolor i są rewelacyjne.

Składniki

  • 10 dag masła
  • 2/3 szkl płatków owsianych
  • 2/3 szkl musu z pieczonej dyni Hokkaido
  • 10 dag mąki tortowej
  • 10 dag mąki kokosowej
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki amoniaku
  • 1/2 szkl rodzynek i suszonej żurawiny
  • 5 dag czekolady
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąki wymieszać z płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.

  2. Masło rozpuścić, ostudzić, dodać żółtko, miód, cukier trzcinowy, mus z dyni, amoniak, wymieszać.

  3. Następnie połączyć z mąką, wsypać rodzynki i suszoną żurawinę.

  4. Z przygotowanych składników wyrobić ciasto.

  5. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczyć dnem szklanki.

  6. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor. Upieczone ostudzić na kratce, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń