Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do przygotowania pysznych i kruchych ciasteczek z płatkami owsianymi, dynią i nasionami chia. Ciasteczka nie zawierają jajek, dzięki czemu możemy przechowywać je ciut dłużej. Oczywiście do ciasteczek można dodać dowolne składniki - zaszalejcie więc i upieczcie swoją wersję już dziś! :-)
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180◦C. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Dodajemy dynię, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę oraz wodę. Zagniatamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układamy je na blasze piekarnika wyłożonej arkuszem papieru do pieczenia. Ciasteczka delikatnie spłaszczamy. Pieczemy 20-25 minut. Studzimy i zajadamy - Smacznego! :-)