Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka ryżowe

Ciasteczka ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2136

Dodano:

Odsłon: 1925

Ciasteczka są tak proste w wykonaniu, że polecam by robić je razem z dziećmi. Dobra okazja by pokazać pociechom, że pieczenie może być szybkie i przyjemne. A przy tym zawsze jest fajna zabawa!

Składniki

  • Kleik ryżowy - 1 opakowanie
  • Cukier - 3/4 szkl.
  • Jaja - 3 szt.
  • Margaryna - 250 g
  • Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Wiórki kokosowe - 5 łyżek
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, wybijamy 3 żółtka. Z białek ubijamy pianę. Całość mieszamy, dodajemy wiórki kokosowe.

  2. Ręką formujemy kulki, robimy w środku dziurkę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach – aż będą lekko rumiane. Po upieczeniu do części ciastek można włożyć trochę dżemu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń