Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka ryżowe

Ciasteczka ryżowe

Autor: agolinka2010

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 286

Dodano: 26.05.2011

Odsłon: 34174

Są lekkie i pożywne. Szybki czas wypieku.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z 1 opakowania kleiku ryżowego,1 kostki margaryny,3 jajek,1 szklanka cukru, 3-4 łyżeczek wiórków kokosowych,1 opakowania cukru waniliowego zagnieść na stolnicy ciasto.

  2. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.

  3. Wszystkie ciastka ostrożnie ułożyć w pewnej odległości od siebie na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.

  4. Blaszkę z ryżowymi ciasteczkami wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20 min.w temp.200 stopni.

  5. Przed podaniem można ciastka posypać cukrem pudrem.

  6. Najlepiiej wyjąć ciastka zaraz po upieczeniu z piekarnika .Jeśli zostaną w nim zbyt długo bardzo sie wysuszą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 22 grudnia 2011 Nie ma znaczenia jakiej wielkości ma być opakowanie kleiku ryżowego. Ja najczęściej daje dwieście coś g.( małe opakowanie)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maaartinka 20 grudnia 2011 Jakiej wielkości opakowanie kleiku ryżowego? Chętnie zrobiłabym te ciasteczka na święta:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

emax 06 października 2011 Ciasteczka są pyszne :) ja dodałam czekolady. A rosną jak szalone :D Polecam!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 06 października 2011 U mnie na profilu też jest ten przepis:) Są wyśmienite!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amariuszk 06 października 2011 Witam jedno opakowanie kleiku to znaczy jaka waga .
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

raksaksa1 30 maja 2011 Ojej super, to moje ulubione ciasteczka jeszcze z czasów szkolnych..niestety dawno temu. Piekłam dokładnie z tego samego przepisu, ale w ciasteczkach palcem robiłam dziurke i nakładałam jakiegoś dżemu lub powideł....polecam:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 28 maja 2011 do ulubionych ,koniecznie wypróbuję .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 27 maja 2011 Tak,one urosną bez niczego:) Spróbuj je zrobić, a się przekonasz:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ilina83 27 maja 2011 to są najszybsze i najlepsze ciacha jakie znam :) Mój Mąż uwielbia je szamać popijając mleczkiem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń