Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu, znikają w oka mgnieniu :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Miękkie masło miksujemy na gładką masę razem z cukrem i jajkami.
Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy partiami do masy z masła. Możemy dodać jeszcze parę kropel ekstraktu waniliowego
Lekko ugniatamy i rozkładamy na blacie. Posypujemy posiekanymi czekoladami i chwile ugniatamy aby czekolada się rozłożyła. Do ciasteczek można dodać również orzechów lub wiórków kokosowych
Dajemy do lodówki na ok 15 min i nagrzewamy piekarnik na 180 stopni
Formujemy lekko spłaszczone kulki wielkości jajka przepiórczego i rozkładamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem zachowując odstępy między ciasteczkami ok. 2 cm
Pieczemy 15min. Po upieczeniu od razu przekładamy z blachy na talerz, aby nie przypiekły się od spodu.