Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem czekoladowym polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 72
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 146
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 72
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 146
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na prostokąt. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję kremu czekoladowego , następnie złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca. Przygotowane ciastka położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią. Po upieczeniu ciastka wystudzić. Czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do zastygnięcia.