Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z kremem czekoladowym

Ciasteczka z kremem czekoladowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 468

Dodano:

Odsłon: 1757

Kruche ciasto z nadzieniem czekoladowym polecam.

Składniki

  • margaryna 1 sztuka
  • mąka 3 szklanki
  • cukier puder pół szklanki
  • cukier wanilinowy pół łyżeczki
  • jajko 1 sztuka
  • żółtko 1 sztuka
  • szczypta soli
  • krem czekoladowy
  • czekolada pół tabliczki
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na prostokąt. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję kremu czekoladowego , następnie złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca. Przygotowane ciastka położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią. Po upieczeniu ciastka wystudzić.
    Czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do zastygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń