Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z masłem orzechowym

Przepis dnia 2013-04-02
Ciasteczka z masłem orzechowym

Autor: patusia5

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6180

Dodano: 27.03.2013

Odsłon: 17246

Ciasteczka przypominające pieguski, lecz w skład ciasta wchodzi masło orzechowe. Masło może być smooth lub crunchy. U mnie crunchy z kawałkami orzechów. Do tego duże kawałki czekolady... Mmmm rozkosz dla podniebienia! Polecam!

Składniki

  • Składnii na ok. 30 sztuk
  • 1,5 szklanki mąki
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 300g masła orzechowego (u mnie crunchy)
  • 60g miękkiego masła
  • szklanka brązowego cukru
  • 2 jajka
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 100g ciemnej czekolady drobno pokrojonej
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło orzechowe ucieramy z masłem i cukrem. Dodajemy po 1 jajku i miksujemy. Wlewamy ekstrakt i miksujemy do połączenia składników. Mąkę mieszamy z sodą, dodajemy do ciasta i mieszamy. Na końcu wsypujemy czekoladę i mieszamy. Łyżką lub małą łyżką do lodów wykładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń