Do góry

Dodatki Przepis na:

Ciasteczko do kawy

Ciasteczko do kawy

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 68

Był kiedyś dzień, że upiekłam te ciasteczka wzięłam do pracy i podbiły serce pracowników

Składniki

  • 300 g mąki z orzechów arachidowych
  • 150 g cukru pudru plus 50 g do obtaczania
  • 3 białka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 łyżka rodzynek
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy powoli cukier puder. Dalej dodajemy kolejno miód, mąkę z orzeszków arachidowych, żurawinę i rodzynki wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do schodzenia do lodówki na ok. 2 godziny

  2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ze schłodzonego ciasta robimy kulki, które obtaczamy w cukrze pudrze, lekko przygniatamy formując ciasteczka i układamy na blaszce pozostawiając odstępy. Nagrzewamy piekarnik, wkładamy blachę z ciastkami i pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń